Cum să aranjați camera copiilor

Camera copiilor poate fi cea mai dezordonată cameră din casă. Dacă călcați mereu pe jucării sau pe cuburi de Lego de fiecare dată când intrați în camera celor mici, atunci eliberați-vă o după-amiază pe care sa o dedicați amenajării acesteia. Iată ghidul complet pentru amenajarea camerei copiilor, astfel încât să le încurajați și dezvoltarea.

" Amenajarea camerei copiilor este importantă nu numai pentru adulți, ci și pentru copii. O cameră îngrijită permite copilului să găsească jucăriile cu care vrea să se joace. Copilul învață mai bine să-și gestioneze spațiul și timpul, iar sentimentele de frustrare și anxietate sunt reduse ", potrivit terapeutului logoped Efrat Schwartz, care este specializat în îngrijirea copilului," Educarea copiilor pentru menținerea ordinii încurajează copilul să-și dezvolte obiceiuri mai bune".

Așa că nu vă rămâne decât să vă eliberați cea mai apropiată după-amiază și să le dați celor misiunea de a-și amenaja camera. Veți fi surprinși de cât de mult se vor bucura.

Înainte de a începe, vă rugăm să pregătiți următoarele:

Cutii de plastic transparente de diferite dimensiuni - cel puțin două cutii pentru jucării mari, cum ar fi mingi, mașini, Lego și așa mai departe, precum și cutii de dimensiuni medii și mici. Recomandăm să aveți cel puțin o cutie împărțită în compartimente mici-această cutie va fi potrivită pentru jucăriile mici.

Raft sau etajeră - vă recomandăm să așezați cutiile și jucăriile pe rafturi. Ideal este să le plasați la o înălțime care să fie accesibilă copiilor, astfel încât aceștia să se poată juca singuri cu ele (cu excepția acelor obiecte care nu doriți să fie la îndemâna lor). Rafturile ar trebui să susțină toate jucăriile, cutiile și cărțile.

Un coș agățat sau așezat pe podea poate fi o soluție excelentă pentru păpuși dar și pentru colectarea rapidă a jucăriilor înainte de sortarea lor - atunci când doriți să faceți rapid ordine în cameră (dar nu uitați să sortați mai târziu aceste obiecte pentru a le pune înapoi la loc.

Cu ce să începeți:

1. Sortarea - orice proces de aranjare începe cu o sesiune de sortare. De ce avem nevoie? Ce poate fi dat mai departe și ce ar trebui aruncat. Nu este recomandat să păstrați jucăriile stricate, rupte sau defecte..

Schwartz explică cum capacitatea de selecție la copiii mici nu este suficient dezvoltată. O cameră plină de jucării, toate vizibile și accesibile copilului poate duce la haos. Într-un astfel de caz, copilul va deveni agitat în loc să-și aprofundeze spiritul de căutare și observație.

Haosul are un efect negativ asupra dezvoltării pe termen lung. Este mai bine să alegeți un număr limitat de jucării, unul sau două din fiecare tip de joc de construcție/montaj, Board Games, puzzle-uri și jocuri de imaginație. Se recomandă schimbarea jucăriilor cu timpul, pentru a reîmprospăta selecția și a genera interesul.

Potrivit medicului Schwartz, este important să se înțeleagă care dintre jucării sunt potrivite pentru etapa de dezvoltare a copilului ca parte a sortării și a deciziei:

" De-a lungul primului an de viață, jucăriile sunt senzoriale și motrice - copilul le bagă în gură, le aruncă, le trântește pe podea și așa mai departe. În această etapă, principiul de bază în organizarea camerei este siguranța - îndepărtarea articolelor mici sau ascuțite de copil și controlul mediului de activitate al acestuia.

Spre sfârșitul primului său an, copilul începe să dezvolte abilități funcționale de joc - joaca cu mașinuțe, plimbarea unei păpuși și multe altele. În timp ce se joacă, copilul repetă situații din viața sa de zi cu zi. La această vârstă, este important să le oferim copiilor jucării care să le permită acest lucru - jocul cu vesela, alimente din plastic / lemn, cărucior pentru păpuși, baie de păpuși etc.

Odată cu trecerea anilor, jucăriile devin simbolice și mai sofisticate și includ secvența mai  multor activități, cum ar fi așezarea unei păpuși în pătuț după ce a făcut baie. La această etapă puteți oferi copilului obiecte mai puțin utilizate zilnic, cum ar fi instrumente de lucru și trusa medicului.

Începând cu vârsta de 6 ani, copilul poate începe să joace jocuri simple împreună cu familia.
La vârsta școlară, copiii au tendința de a-și invita prietenii să se joace împreună. De obicei, se joacă cu jucării simbolice, cum ar fi păpuși sau costume, diverse jucării de asamblare, precum Lego sau activități fizice, cum ar fi jocurile cu mingea."

2. Afișarea - în cutii vom depozita jucării în vrac, cum ar fi mașini de jucărie, articole de bucătărie, cuburi și jucării mici. Este recomandat să dedicăm fiecare cutie unui tip de jucărie diferită, de exemplu într-o cutie vom pune toate mașinile, într-o altă cutie toate ustensilele de bucătărie și în altă cutie cuburile și așa mai departe.

Pentru a educa copilul să fie independent, Schwartz recomandă plasarea de jucării conexe aproape una de alta, de exemplu: un cărucior alături de păpuși, jocuri care simulează alimente alături de feluri de mâncare.

În plus, Schwartz recomandă să așezați aceste jucării la îndemâna copilului pentru a permite copilului să inițieze jocul în mod independent și chiar să încurajeze copilul să pună articolele la loc atunci când termină de jucat.

3. .Așezarea pe rafturi - pe raft pot fi așezate jocurile de societate. Aranjați casetele una peste alta în funcție de dimensiunea lor - unde cea mai mare va fi în partea de jos și cea mai mică în partea de sus. Lângă jocurile de societate, vom așeza cutiile de plastic și cărțile.

Vă rugăm să rețineți: jocurile de cărți ambalate tind să se rupă, este indicat să aranjați jocurile de cărți, precum Taki într-o cutie cu compartimente .

Pentru copiii mai mici, Schwartz recomandă să fie ales un număr limitat de cărți și jucării, și să le prezinte "frontal", mai degrabă decât pe margine, pe un raft inferior. O astfel de prezentare poate tenta copilul să ia o carte și să se uite în ea și, de asemenea, acest lucru pare mai puțin inundat pentru copil, în comparație cu o bibliotecă întreagă.

4. Biciclete și jocuri pe roți - în cazul în care camera este mică, salvați spațiu și agățați bicicleta pe un dispozitiv de agățat pe perete. Veți găsi astfel de dispozitiv în cele mai multe magazine de biciclete, pentru câteva zeci de șekeli.

5. Jocurile cu culori și cele creative - copiilor le place să petreacă timpul desenând, colorând, încleind ceva, jucându-se cu aluatul și plastilina.

Se recomandă crearea unui colț de artă în camera jucăriilor: o masă și scaune, rafturi pentru depozitare și cutii pentru a păstra diferite materiale creative.

Este recomandat să păstrați o cutie pentru fiecare produs: culori pastelate într-o cutie, markere în alta și așa mai departe. Vă recomandăm să folosiți cutii de sertare pentru materialele de creare, în care va fi posibil să stocați diverse tipuri de materiale de creare.

Acesta este modul de a păstra ordinea:

1. Lăsați copiii să facă ordine în cameră împreună cu dvs.- camera copiilor este a lor. Lasă-i să participe la aranjare, la sortare și la decizia de a plasa totul la discreția lor. În plus, copiii vor ști unde este plasat totul și le va fi mai ușor să aleagă cu ce să se joace și unde este locul obiectelor.

2. Un raft pentru fiecare copil - în cele mai multe cazuri, doi frați sau mai mulți copii împart o cameră. Desemnați câte un raft pentru fiecare copil, în funcție de necesitățile și vârsta copilului.

3. Joc de aranjare - este recomandat să insuflați obiceiul amenajării locuinței de la o vârstă fragedă. Jucați jocul de aranjare cu copiii mici - fie seara, fie când doriți să terminați jucatul – redați muzică ritmică în cameră și organizați competiții - cine pune înapoi o cantitate mai mare de jucării și ajută la amenajarea camerei?

La final, Schwartz recomandă să evitați „inundarea camerei cu multe jucării și achiziționarea unei cantități mari de jucării de același fel. Inundarea înseamnă incapacitatea de a se concentra asupra unei jucării, care are efecte pe termen lung, în special asupra copiilor care suferă de tulburări de deficit de atenție".

ÎNAPOI >