Reguli pentru curățarea covoarelor

Reguli de aur pentru curățarea covoarelor

Oricât de atenți suntem, covorul va fi în cele din urmă “colorat” cu o varietate de pete - pornind de la urme de picioare, cafea și sucuri, alimente uleioase și păr ... iată cum puteți curăța covorul cât mai eficient.

Spre deosebire de haine, care pot fi spălate în orice moment, nu putem pune covorul în mașina de spălat. Curățarea covorului trebuie să fie blândă, dar eficientă, iar fibrele și calitatea covorului nu trebuie deteriorate.

shtiache

Iată cum puteți păstra covorul ca nou:

“Tratament” periodic:

În timp ce călcați pe covor, particulele de praf și murdăria de pe tălpile pantofilor sau papucilor pătrund în fibre. Când aceste particule se acumulează, covorul devine cenușiu și pare murdar. Aceste particule constituie un teren fertil pentru generarea prafului și de aceea este important să aspirați covorul cel puțin o dată pe săptămână cu un aspirator puternic sau, alternativ, să întoarceți covorul pe partea cealaltă pentru o zi (puteți călca și pe spatele covorului așa cum faceți în mod normal). După o zi, rulați covorul și spălați praful și particulele care au căzut din el.

Chiar dacă covorul nu are pete vizibile, pe tot parcursul utilizării sale acumulează murdărie uleioasă care este atașată de fibre și care nu este îndepărtată prin aspirarea periodică. Din acest motiv se recomandă curățarea periodică a covorului folosind un șampon pentru covoare. Samponul pentru covoare Sano conține ingrediente active care se vor atașa de murdăria prinsă de fibre și o va elimina. Frecvența curățării cu șamponul pentru covoare depinde de așezarea covorului în casă. Se recomandă curățarea unui covor plasat în centurl casei o dată la trei luni, pe când un covor așezat lateral/ într-un loc mai puțin folosit poate fi curățat mai rar.

Tratarea imediată a petelor lichide:

Imediat după formarea petei, aplicați puțin detergent de vase, detergent pentru covoare Sano Carpet sau Sanokal Spray and Wash și frecați bine pentru a introduce substanța adânc în fibre folosind o perie sau o lavetă curată. Este extrem de important să folosiți o perie perfect curată.

Frecarea formează un strat de spumă care poate fi îndepărtat de pe covor folosind o altă lavetă umedă, cum este Sano Multi-Towel.

După îndepărtarea spumei, verificați dacă pata rămâne vizibilă. Dacă da, repetați procesul. Dacă pata a fost îndepărtată, ștergeți din nou zona cu o lavetă umedă pentru a îndepărta resturile de ingrediente active din fibrele covorului și apoi lăsați covorul să se usuce.

Cum puteți îndepărta guma de mestecat și ceara de pe covor:

Guma de mestecat: pentru a îndepărta guma din fibrele covorului, așezați un cub de gheață pe aceasta până când se întărește și apoi o puteți desprinde cu ușurință..

Ceara: așezați un tricou vechi pe pată și călcați folosind un fier cald timp de 30 de secunde (nu mai mult decât atât pentru a nu arde covorul), ceara se va dizolva și va fi absorbită în tricou. Apoi, așezați o hârtie absorbantă și un obiect greu peste timp de 24 de ore, pentru a absorbi reziduurile de grăsime. Vă rugăm să rețineți: este foarte important să vă asigurați că covorul nu este fabricat din material sintetic termosensibil. Pentru a face acest lucru, verificați rezistența covorului pe un colț ascuns, inainte de a aplica procedura direct pe covor.

Sfaturi suplimentare pentru întreținerea covorului:

O pată proaspătă se curăță mai bine - cu cât curățați mai repede pata, cu atât mai repede și mai ușor va fi eliminată. Dacă pe covor este vărsat lichid sau alimente, curățați-l cât mai repede.

Asigurați-vă că verificați rezistența culorii covorului - covoarele țesute manual sunt uneori vopsite în culori naturale sensibile la detergenți. Înainte de a utiliza detergenți, asigurați-vă că verificați rezistența culorii pe un colț al covorului.

Evitați aspirarea franjurilor covorului – franjurile covoarelor sunt sensibile și se pot slăbi cu timpul. Aspirarea lor poate rupe și deteriora covorul. Când aspirați covorul, evitați aspirarea franjurilor și în cazul în care acestea se murdăresc, curățați-le cu o lavetă umedă și curate.

Evitați utilizarea oxigenului activ - substanțele care conțin oxigen activ sunt foarte eficiente în curățarea țesăturilor la spălare, dar nu sunt recomandate pentru curățarea fibrelor care nu se pot spăla. Alegeți ingrediente active puternice precum cele din detergentul de vase, substanțe pe bază de enzime pentru curățarea fibrelor, cum ar fi Sano Kal Spray and Wash sau Sano Carpet Shampoo.

ÎNAPOI >