Sfaturi pentru o depozitare corectă

Cel mai mare dușman al ordinii este lipsa spațiului de depozitare. Când în locuință nu există suficient spațiu sau când nu există un loc desemnat pentru fiecare obiect, ne ciocnim cu dezordinea. Deci cum depozităm corect?

Procesul de amenajare al casei poate fi mai simplu și mult mai convenabil dacă știm dinainte cum să o organizăm într-un mod inteligent și convenabil. Soluția pentru organizarea rapidă este stocarea inteligentă. De ce? Deoarece acolo unde totul are un loc desemnat și fiecare articol este pus la locul său, este mult mai simplu să mențineți ordinea, iar organizarea în sine nu vă ia mult timp.

 

eachsun-1

Nu vă temeți să sortați - o organizare de calitate începe cu o sortare strictă a obiectelor, păstrând doar obiectele care vă sunt necesare. Iată câteva reguli care vă vor ajuta să decideți ce puteți arunca:

Îmbrăcăminte:

  • Dacă obiectele vestimentare sunt rupte, pătate sau uzate și nu pot fi purtate.
  • Dacă nu vă mai amintiți ultima dată când ați purtat articolele vestimentare.
  • Dacă obiectul de îmbrăcăminte este prea mic sau prea mare și nu a fost purtat de ani buni.

Obiecte:

  • Dacă obiectul este stricat / nefuncțional.
  • Dacă nu vă puteți aminti la ce servește acesta.
  • Dacă este atât de vechi încât nu mai poate fi folosit.

Suveniruri:

Este cu adevărat greu să aruncați bilete vechi de avion din marea voastră călătorie în America de Sud, dar adevărul fiind spus - șansele de a le vedea data viitoare există doar atunci când veți face ordine în dulap. În loc să păstrați toate biletele, broșurile, felicitările și diplomele pe care le-ați adunat de-a lungul vieții, alegeți o cutie mare pentru aceste suveniruri și păstrați numai obiectele importante. Pentru toate celelalte bilete, notițe și desene - salvați un loc cald în inima dvs. - unde nu este nevoie să păstrați ordinea.

Organizarea corectă începe cu găsirea locului potrivit

Pentru a menține ordinea, este important să ne gândim care este locul cel mai potrivit pentru fiecare obiect. Pentru a lua o decizie corectă, gândiți-vă cât de des folosiți voi și ceilalți membri ai familiei lucrurile pe care doriți să le depozitați. Fiecare obiect (cu excepția îmbrăcămintei) trebuie să aibă un singur loc în casă. Când depozitați obiecte similare în locuri diferite, este posibil ca cel puțin un loc să fie uitat și ca lucrurile păstrate acolo să nu fie folosite. Când așezați lucrurile în locuința dvs., desemnați un singur loc pentru fiecare obiect, loc care se potrivește cu frecvența utilizării sale și cu scopurile pentru care este folosit. De exemplu, toate rechizitele pentru birou vor fi aranjate împreună, toate condimentele la fel, toți pantofii într-un singur loc și așa mai departe.

Folosiți coșuri și cutii pentru a menține un aspect îngrijit, în măsura în care este posibil, așezați lucrurile în coșuri și cutii desemnate, în loc să le aruncați într-un sertar sau dulap. Fiecare cutie va fi atribuită unui obiect și acesta este modul de a păstra un aspect îngrijit și sortat. În sertarul cu lenjerie, lenjeria intimă va fi depozitată într-o cutie, pe când șosetele vor fi depozitate în alta, dulapul cu mirodenii va fi mai organizat dacă toate borcanele cu condimente vor fi colectate într-o singură cutie. Depozitarea în cutii poate fi aplicată pentru aproape orice element - de la cabluri la creioane de colorat și instrumente de lucru. Totul va părea mai organizat și mai plăcut pentru ochi atunci când va fi aranjat într-o cutie sau un coș.

Și în interiorul dulapului puteți depozita obiectele în cutii de plastic transparente prin care să vedeți conținutul acestora fără a le deschide. În plus, puteți folosi cutiile de încălțăminte, coșurile de fructe, precum și ambalajele dure de la alte produse pe care le transformați în cutii pentru depozitare.

Secretul este să faceți liste – cu toții avem în dulap "o parte întunecată" - cu pungile și cutiile care nu știm ce conțin. Pe lângă mizeria și praful pe care le acumulează, este posibil ca obiectul acela pe care îl căutați de luni întregi să fie într-una din ele. Data viitoare când organizați dulapul, faceți o listă, pe care o puteți lipi pe partea laterală a ușii dulapului sau chiar pe cutie, pe care notați conținutul acesteia și vă va fi mult mai ușor să găsiți obiectul căutat!

ÎNAPOI >